HeartFelt®+Baffles++(6).jpg
Ontwerp zonder titel (9).png

Hunter Douglas Architectural is toonaangevende producent van  architecturale plafond- en gevelpanelen. Al meer dan 50 jaar ontwikkelt het bedrijf slimme en esthetische oplossingen voor de projectenmarkt om warmte, licht, geluid en energie te kunnen beheersen. Dat doet Hunter Douglas in samenspraak mét de markt: uitdagingen en ideeën van architecten en ontwerpers liggen aan de basis van nieuwe producten en diensten.De samenwerking met partners resulteert in inspirerende oplossingen die het verschil maken voor architecten en ontwerpers én voor gebouwgebruikers, overal ter wereld. Zo heeft HeartFelt®, het nieuwe vilten plafondsysteem van Hunter Douglas, de hoogste onderscheiding van de Red Dot Award 2017 in de categorie Product Design gewonnen. De organisatie stelt dat Hunter Douglas met HeartFelt® ‘een van de beste producten van 2017 heeft gemaakt’. Hunter Douglas is actief in meer dan 100 landen en heeft zo’n 20.000 medewerkers in dienst. Kijk voor meer informatie op www.hunterdouglas.be 

In deze trendstory van Hunter Douglas Architectural is Pieter Van Rees aan het woord, de verantwoordelijke voor marketing en business binnen Europa. Hunter Douglas Architectural is een wereldwijd opererend bedrijf in architectuurproducten, met een focus op plafondsystemen die ze zelf ontwikkelen, produceren en verkopen. De eerste bouw- en woontrend voor Hunter Douglas Architectural is “een optimale functionaliteit en veiligheid in grote gebouwen”. Ze spelen in op deze trend door hun systemen centraal te ontwikkelen en uitgebreid te testen op alle aspecten die van belang zijn (cf. regelgeving en duurzaamheid van de toepassingen). Specifieke producten die inspelen op die trend zijn hun houten plafonds en de Heartfelt productenrange; gemaakt van vilt en cradle to cradle gecertificeerd. Niet alleen het technisch aspect, maar ook het vormelijk aspect is voor hun belangrijk. Dit vertaalt zich in de tweede trend waarop ze inspelen: het gezellig maken van publieke gebouwen. Om blijvend op deze te trend in te spelen geven ze hun producten continu een andere vorm, zodat ze niet alleen up to date blijven met technische eigenschappen, maar ook op vormelijk vlak up to date blijven. Hiervoor leggen ze de focus op vorm, kleur, materiaal, maar ook op akoestiek. Tot slot mogen we in 2021 twee zaken van Hunter Douglas Architectural verwachten: nieuwe mooie projecten en producten. Daar verwachten ze heel veel van. 

Interview met Pieter van Rees

Business Development Manager HDA

 

Plafondsystemen Hunter Douglas Architectural maken openbare gebouwen gezellig 

Plafondoplossingen bieden architecten en aannemers creativiteit bij gebouwontwerp

De beleving van een gebouw door de creatie van een aangename omgeving neemt toe aan belang, ook voor grote, publieke bouwprojecten. Hunter Douglas Architectural speelt met zijn ingenieuze plafondsystemen in op die trend en biedt zo architecten en aannemers de beste oplossing. Het bedrijf zet in op akoestisch comfort met het Massief Houten Grill plafondsysteem en met het bekroonde HeartFelt® modulaire viltsysteem laat het architecten en aannemers toe creatief om te springen met het ontwerp van een gebouw.

Akoestisch comfort in een kantoor, school of openbaar gebouw is belangrijk voor ons welzijn. Een slechte akoestiek heeft immers gevolgen voor onze gezondheid, communicatie, veiligheid, productiviteit en leerprestaties. De hoogwaardige akoestische plafondproducten van Hunter Douglas bieden daarom de beste oplossing voor uitstekende akoestische prestaties, comfort en esthetisch aanzicht.

Zo is het Massief Houten Grill plafondsysteem door zijn open karakter zeer geschikt voor akoestische ruimtes. Hout straalt niet alleen warmte en gezelligheid uit, het is ook erg duurzaam en heeft een minimale milieubelasting. Hunter Douglas creëerde een unieke draagstructuur en brandstabiele samenstelling, waardoor deze innovatieve plafondoplossing ook voldoet aan de gestelde eisen op gebied van brandstabiliteit. Het plafondsysteem beantwoordt aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.

Low Res-Blauwe Parkeergarage, Hasselt BE

Hoe verzekeren wij optimale veiligheid en gebruik in projecten, in gebouwen? Al onze systemen worden centraal ontwikkeld en uitgebreid getest op alle aspecten die van belang zijn. Enerzijds de aspecten die de regelgeving vereist op vlak van veiligheid en gebruik, maar uiteraard zoeken we nog naar een stap hoger en altijd beter in dit soort eisen, zoals bijvoorbeeld de duurzaamheid van de toepassingen.

065A9830.jpg
Hi Res-Royal Ostend Golf Club 3.jpg

Kleuren en texturen zorgen voor creatieve plafonds en wanden

Naargelang de plafondoplossing maakt Hunter Douglas gebruik van verschillende texturen, waardoor tal van ontwerpopties voor gebouwen ontstaan. Daarmee kunnen aannemers en architecten creatief aan de slag. Zo biedt het bekroonde HeartFelt® modulaire viltsysteem een innovatieve oplossing voor creatieve en speelse plafonds en wanden. Het systeem is geschikt voor gebruik in meerdere omgevingen, waaronder bedrijven, retail, vrije tijd, openbare ruimte, horeca, gezondheidszorg, onderwijs of woningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast levert het systeem superieure akoestische prestaties en is het eenvoudig te installeren op speciaal ontworpen dragers. Ook kleur is belangrijk in het HeartFelt® modulaire viltsysteem. Het vilten plafond is beschikbaar in zeven grijstinten en vijf aardetinten. De combinatie van die kleuren biedt architecten en ontwerpers de mogelijkheid een warme en rustgevende sfeer in een ruimte of interieur te creëren. Daarnaast zorgen de houten plafonds niet alleen voor een natuurlijke en warme uitstraling, maar zijn ze ook erg duurzaam en hebben ze een minimale milieubelasting. Sinds de lancering in 2017 als lineair paneel is de vraag naar HeartFelt® gegroeid. Dankzij die toenemende populariteit heeft Hunter Douglas ook een afgerond paneel en een baffle aan het portfolio toegevoegd.

Meer informatie? 

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook