Unilin Knokke-39-PS.jpg
logo_UNILIN_Insulation_fsl_h_qu-1.png

Unilin Insulation, een divisie van de Unilin groep, is één van de grootste spelers in de Europese Polyurethaan markt, met een marktleiderschap in dakelementen. Met hoogwaardige isolatieplaten uit Polyisocyanuraat hardschuim (PIR) en Resol hardschuim en met de all-in-one dakelementen biedt Unilin Insulation voor elke toepassing in plat en hellend dak, muur, vloer en zolder, een oplossing. De hoofdzetel vind je terug in Desselgem (Waregem, België) en stelt zo'n 300 tal werknemers te werk. Samen zorgen zij elk jaar voor productiecapaciteit van zo'n 15 miljoen m².

Meer info: www.unilininsulation.com/nl-be

Interview met Dominique Weyers 

Product en Marketing Manager Unilin Insulation

Dominique Weyers, product- en marketingmanager bij Unilin Insulation, vertelt in de trendstory wat volgens Unilin Insulation de bouw- en woontrends zijn voor 2021 en hoe zij daarop inspelen. Ze onderscheiden twee belangrijke bouwtrends voor 2021: de doorbraak van ‘duurzaam bouwen’ en ‘compacter en efficiënter bouwen’. Unilin Insulation speelt in op die eerste trend met hun PIR en PUR isolatieplaten. Ze zijn energiebesparend, slank, licht, sterk en hebben een zeer lange levensduur. Daarnaast investeren ze ook in een chemisch recyclageproces zodat ze PU afval op grote schaal kunnen recycleren. De tweede trend ‘compacter en efficiënter bouwen’ heeft zijn opmars gemaakt wegens het duurder worden van bouwen en wonen. Unilin Insulation biedt daarom zeer efficiënte isolatieoplossingen aan. De PIR en PUR oplossingen beantwoorden aan de nood aan minimaal ruimteverlies en maximale energie-efficientie. Voor efficiënte dakisolatie bieden ze met hun Usystem dakelementen een all-in-one systeem voor hellende daken die een dakstructuur en dakisolatie verenigen in één super efficiënt bouwconcept. Daarnaast kan er met hun  Utherm en Utherm premium isolatieplaten voor daken, vloeren en muren zelfs energieneutraal gebouwd worden met minimale extra investeringen en andere energiebesparende technieken.

Usystem van Unilin Insulation verenigt thermische duurzaamheid met optimaal wooncomfort in één oplossing

Het nieuwste Usystem gamma alles in 1 dakisolatie-oplossingen van Unilin Insulation beantwoordt met een optimale thermische isolatie, een uitstekend akoestisch en geluidscomfort en brandveiligheid aan de specifieke eisen van elk type project. Voor een optimale beleving van de woning of een gebouw is het belangrijk om van bij de ontwerpfase, naast thermische isolatie, ook te focussen op geluidsisolatie, akoestiek, brandweerstand en -reactie. De Usystem isolatie-oplossingen zetten hiermee een nieuwe standaard  voor sneller, slimmer en beter te bouwen.

De nieuwste oplossingen van Usystem beantwoorden de meest complexe eisen van de bouwheer en architect met op maat gemaakte dakelementen die isolatie, kepers, onderdak én binnenafwerking combineren in één kwalitatief bouwconcept. De binnenzijde is mooi afgewerkt met houtvezel, geperforeerd wit gipskarton voor een naadloze afwerking of geperforeerde gelakte multiplex in Poolse den beschikbaar in diverse patronen.

 

Sinds we door corona veel meer thuis vertoeven beleven we meer dan ooit het belang van een goed geïsoleerde woning. Dit start met een efficiënte thermische isolatie van het dak die tot 30% energieverlies uitschakelt. Maar een goede isolatie beperkt zich hier niet toe. Daarom ontwikkelde Unilin Insulation met Usystem ook hoogstaande isolatieoplossingen voor akoestiek, geluid en brandwering. We wonen immers steeds dichter bij elkaar in stads- en dorpskernen en in kleinere wooneenheden. Hiermee neemt zowel de omgevingsgeluidshinder rond woningen als de akoestische hinder binnen gebouwen toe. De Usystem oplossingen voor het hellend dak met gordingen verhelpen hieraan en verhogen zo aanzienlijk het wooncomfort.

Huyghe Grembergen-8914-0418.jpg

Efficiënt bouwen is vandaag meer dan ooit belangrijk. Het is beter voor het budget en voor de kwaliteit en het comfort van de woning. Unilin Insulation biedt daarom zeer efficiënte isolatieoplossingen aan. Voor de dakisolatie bieden we met onze Usystem dakelementen een all-in-one systeem voor hellende daken die een dakstructuur en dakisolatie verenigen in één super efficiënt bouwconcept.

_37A3590.jpg

Snel, efficiënt en duurzaam

 

Met Usystem is de dakconstructie op 5 dagen tijd wind-, water- en luchtdicht geïsoleerd en afgewerkt. Hiermee winnen zowel de plaatser als de bouwheer weken tijd. Dankzij deze snelheid van installatie, hoogwaardige isolatie en afwerking van de binnenkant in één product wordt tot 15% kosten bespaard in vergelijking met een traditionele dakconstructie.

 

De 100% modulaire PUR dakelementen met een levensduur van gemiddeld 60 jaar verzekeren een bijzonder duurzame dakoplossing met een lambda-waarde van 0,023 W/mK en een gunstige U-waarde die gemakkelijk de in België gehanteerde norm van 0,24 W/m²K haalt. Naast het thermisch en akoestisch comfort halen de Usystem dakelementen ook de strenge REI30-norm voor brandveiligheid. De Usystem dakelementen ontworpen voor hellende daken met gordingen bieden isolatie- oplossingen voor zowel woningen als publieke gebouwen, zoals sportzalen, restaurants of kantoor- en klaslokalen.

 

Usystem staat hierbij voor meer duurzaamheid, meer kwaliteit en meer efficiëntie. Zo zet het systeem een nieuwe standaard voor isolatie met als doel sneller, slimmer en beter te laten bouwen.

Meer informatie? 

  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook
  • YouTube - Black Circle